SM-mitalit Iida Vuollet ja Sanni Vuollet nuorten SM-kisoissa Vuokatissa!
HiihtoJulkaistu: 18.04.2021 12.33

Perjantaina hiihdettiin kisat perinteisellä Vuokatin vielä viime viikonlopusta keväisemmissä olosuhteissa. Päivän yllättäjä oli Sanni Vuollet upealla suorituksella N17 sarjassa, kaulaan ripustettiin SM pronssimitali! Sannilla oli kisassa kaikki kohdillaan kunto, vire ja suksi! Myös Iida Vuolletilta hyvä suoritus sija 5. N18 sarjassa ja samassa sarjassa Alisa Vuollet 10. Jirka Oja jatkoi hyviä hiihtojaan M17 sarjassa hiihtäen sijalle 5. Eelis Valikainen M23 sarjan 10. Kalle Himanka M17 18.

Lauantaina vuorossa oli vapaan sprintit. Alkueriin asti hiihtivät Iida N18 sijoitus 13. ja Eelis M23 sijoitus 23. Erät oli kovia, Iida niukasti oman erän kolmas ja Eelis otti kontaktia omassa erässä, peli oli sen jälkeen menetetty. Karsintoihin jäivät: N18 Sanni 44., Alisa 52. ja Katriina 54. M18 Jirka 41. ja Kalle 60. M23 Elias Valikainen 37.

Sunnuntaina sivakoitiin vapaan pitkiä matkoja yhteislähtönä. Kisat aloitettiin klo 8.30, joten ladut oli ok kunnossa yöpakkasten jälkeen. Latuja jouduttiin suolaamaan viikonlopun aikana. Tänäänkin 30km kisan aikana ne ehtivät pehmentyä. Iida (N18) otti kauden viimeisessä kisassa 15km:llä SM hopeamitalin ???? Jirka (M17, 20km) sarjan 7. Sanni (N17, 15km) 12. Tänään tuli kolme 14. sijaa: Kalle (M17, 20km), Alisa N18, 15km) ja Eelis (M23, 30km). Elias (M23, 30km) 31.

Hiihtäjien mietteitä:

”Hieman epäonnisen viikonlopun jälkeen sm-hopea maistui viimeisenä päivänä yllättävän hyvältä. Parin ensimmäisen päivän virheistä opittiin viimeiseen päivään ja sain aikaan yllättävän hyvän ja tasapainoisen kisan pitkän kauden päätteeksi .” -Iida-

"Perjantaina kauden parasta menoa. Laskuja kun kalajoella ei ole niin otin ne todella varovasti. Paremmin kuin olisin laskenut niin olisin pari sijoitusta voinut nostaa. Kuitenkin SM 10 lämmittää mieltä. V 15 km epäonnea kun joudun kolariin itsestäni riippumattomista syistä ja kärki karkasi. Pari sijaa olisi voinut nostaa jos olisin saanut sen vältettyä. Meno tuntui ihan hyvältä tänäänkin. -Alisa-

"Nihkeelle kaudelle nihkee päätös. Jokakeväinen siitepölyallergia ehti tällä kertaa sotkemaan SM-hiihtojakin ja koko viikonloppu mentiin vajaalla hapella. Kauden aikana perinteisellä hyviä perussuorituksia ja vapaalla tekemistä riittää vielä aika paljon jokaisella osa-alueella." -Eelis-

"Kokonaisuudessaan viikonloppu meni aivan hyvin. Vapaan 20km meni paremmin kuin olisi etukäteen odottanut" -Kalle-

"Kisa oli hieno. Kaikki meni alusta asti hyvin: suksi toimi loistavasti ja kroppa myös. Latu sopi minulle ja koska keli pehmeni niin hyödyin siitä, että pääsin alkupäästä lähtemään. Toinen kierros tuli varsinkin hyvin ja se ratkaisi mitalin, joka oli todella suuri ja mukava yllätys." -Sanni-