Taso 1 (2015-2017 syntyneet) RETKEILIJÄT

Suunnistuskoulun aikana on tavoitteena saada lapsi kiinnostumaan suunnistuksesta hauskana ja turvallisena harrastuksena.

Opetus perustuu leikinomaisuuteen, hauskaan yhdessäoloon sekä lapsia kiinnostavaan seikkailuun maastossa käyttäen apuna polkuja ja myös koulukeskuksen alueella olevia rakennelmia.

Taso 2. (2013-2014 syntyneet) SEIKKAILIJAT

Suunnistusta jo jonkin verran harrastanut lapsi liikkuu, leikkii, temppuilee ja harjoittaa motorisia taitojaan monipuolisesti suunnistusharjoituksissa.

Suunnistuskoulun aikana opetellaan karttamerkkejä ja harjoitellaan mm. kartan suuntaamista polku- ja tiepainotteisilla radoilla. Ryhmän harjoitukset ovat tarkoitettu ns. rastireittitasoisille suunnistajille. Rastireitti tarkoittaa viitoitettua reittiä, jonka varrella rastit ovat. Sunnistuskoulussa on 24.5. käytössä tällainen rastireitti, mutta muuten harjoituspaikkojen maastot tarjoavat polkuverkostoineen hyvän maaston lapsille ilman erillistä viitoitusta.

Taso 3. (2012 ja aikaisemmin syntyneet) Yli 10 v ja aikaisemmin suunnistuskoulussa olleet VALLOITTAJAT

Suunnistustaidot ovat jo hyvällä alulla ja lapsi osaa suunnistaa jo jonkin verran ilman polkujen ja teiden tuomaa apua, eli ns. suoraa suunnistusta.

Suunnistuskoulu aikana on tavoitteena kehittää opittuja perustaitoja kuten kartan lukua, kartan suuntaamista ja hahmottamista.