Kalajoen kansalliset 11.8.2024 Vasankarissa

Kilpailuohjeet

Kilpailussa noudatetaan SSL:n sääntöjä ja järjestäjien ohjeita.

Toimihenkilöt:
Kilpailunjohtaja: Tero Kähtävä (0445677179)
Ratamestari: Mikko Alasuvanto
Valvoja: Mikko Maukonen, HimU
Tuomarineuvosto: PJ Markku Vesisenaho, Panu Peisa ja Harri Lammi

Ensimmäiset lähdöt klo 11.00 alkaen. Lähtöajat ja kilpailumatkat perjantai-iltana internetissä sivulla Kaju/suunnistus.

Kilpailukeskus, opastus ja pysäköinti: Opastus kilpailukeskukseen VT8:lta Vasankarista noin 10 km Kalajoen keskustasta pohjoiseen, josta on kilpailukeskukseen 4 km. Kilpailukeskus on tuulivoima-alueella, jossa on myös pysäköinti. Matkaa pysäköinnistä kilpailukeskukseen on enintään 600 metriä.

Maasto ja kartta: Maasto on soiden rikkomaa avokalliota. Kartoittaja Timo Joensuu 2023, päivitys 6/24.

Kartan mittakaava on 1:7500 sarjoilla H/D14 sekä H/D50-85. RR- ja TR-sarjoilla mittakaava on 1:5000. Muilla sarjoilla mittakaava on 1:10 000. Käyräväli on 2,5 metriä.

Kilpailunumerot ja tarkistusliuskat löytyvät infosta, rastimääritteet on painettu karttoihin. Omat hakaneulat.

Rastit ja Emit: Mallirasti kilpailukeskuksessa, jossa voi testata Emitin toimivuuden. Emit-muutokset infoon viimeistään klo 11.00.

Lähtö 1: Sarjat H/D16 ja sitä vanhemmat; lähtöön matkaa 1600 metriä tietä pitkin, lähtöön on opastus. Opastukseen on ohjeet kilpailukeskuksessa. Lähtöön huudetaan neljä minuuttia ennen lähtöaikaa, kolme minuuttia ennen lähtöaikaa Emit nollataan, kaksi minuuttia ennen lähtöaikaa mallikartta nähtävillä, minuutti ennen lähtöaikaa siirrytään karttaämpäreille ja lähtöhetkellä saa ottaa kartan.

Lähtö 2: Sarjat H/D14 ja sitä nuoremmat sekä kuntolähdöt; lähtöön matkaa 200 metriä tietä pitkin, lähtöön on opastus. Lähtötoiminnot ovat samat kuin lähdössä 1. Poikkeuksena RR- ja TR-sarjat, joissa kartta annetaan käteen kaksi minuuttia ennen lähtöaikaa ja suunnistaja saa tutkia karttaa.

Maali: Viimeiseltä rastilta on viitoitus maaliin. Maalileimauksen jälkeen on leimantarkistus. Numerolaput palautetaan maalissa niille varattuun laatikkoon. Kilpailukarttoja ei kerätä maalissa. Reilun pelin hengessä karttoja ei saa näyttää vielä maastoon lähtemättömille kilpailijoille. Keskeyttäneet ilmoittautuvat maalissa.

Bajamajat ovat kilpailukeskuksessa, ei pesua.

Tulostaulua ei ole, palkintojenjako kuulutuksen mukaan sarjojen valmistuttua.

Tulokset tulevat internettiin sivulle KaJu/suunnistus kilpailun jälkeen.

Palkinnot: Pääsarjoissa palkitaan kolme parasta, nuorten sarjoissa neljä parasta. RR- ja TR-sarjoissa kaikki palkitaan. Sarjoissa H/D35-85 voittajat palkitaan.

Kahvio: Tarjolla kahvia, pullaa, munkkeja ja makkaraa. Käteismaksu.

Ensiapu: Kilpailukeskuksessa

Kuntosuunnistus: Tarjolla A-rata (noin 4 km) ja B-rata (noin 2 km). Maksu 10 euroa. Ilmoittautuminen infoon. Käteismaksu.

Suunnistajan Kauppa on paikalla kilpailukeskuksessa.

Nautinnollista suunnistusta ja tarkkoja suunnanottoja!

Kalajoen Junkkarit ry

c/o Vivia Talouspalvelut Oy
Savisilta 1

84100 Ylivieska
Y-tunnus 0185922-0

Yhdistysrekisterinumero 120.904