IIDA VUOLLET VUODEN URHEILIJA!
SeuraJulkaistu: 11.02.2021 08.22

IIDA VUOLLET VUODEN URHEILIJA!

Kalajoen Junkkarit palkitsi vuoden 2020 parhaita urheilijoita.
Palkitsemistilaisuutta yritettiin järjestää monta kertaa, mutta Korona -pandemian vuoksi se jouduttiin aina siirtämään. Viimeisin palkitsemistilaisuus myös peruttiin ja seuran johtokunnan jäsenet muistivat urheilijoita toisella tavalla ilman kokoontumisia.

Vuoden Urheilija oli vuonna 2020 suhteellisen helppo valinta. Ammattihiihtäjäksi tähtäävä Iida Vuollet oli heti kaikilla mielessä.
Iidalla oli todella nousujohteinen kausi ja hän pääsi näyttämään kyntensä SM-kilpailuissa, jossa nappasi voiton nuorissa. Pääsy nuorten Pohjoismaiden mestaruuskilpailuihin Faluniin oli myös todella iso juttu Vuolletille.
Yksi parhaista suorituksista oli myös aikuisten SM-kilpailut Vöyrillä, jossa Iida saavutti sijan 19. perinteiden kymppillä.
Toiset SM-kisat harmillisesti jäivät väliin loppukaudesta, joihin korona vaikutti tuntuvasti. -Hiihtäminen on parasta, mitä tiedän, Iida kiteyttää Kalajokiseudun haastattelussa.
Iida on kova harjoittelija, ystävälliinen kaikille ja hän on tuonut Junkkareita todella hienosti esille.
Kalajokiseutu kirjoitti myös Iidasta upean jutun. Sen voit käydä lukemassa klikkaamalla https://www.kalajokiseutu.fi/uutinen/610549?src=rss


Vuoden Nuoreksi Urheilijaksi valikoitui upealla seiväshypyn SM-pronssilla Janne Juhola.
Kun
seiväshypyssä petraa ennätystään 30 sentillä kaudessa, joka ei ole vielä lähelläkään loppua, on kehityskäyrä melko jyrkkä. Janne Juhola ylitti vuonna 2020 elokuussa 440 SM-kisoissa Pedersöressa.Tammikuussa 2020 nuorukaisen ennätys oli 410.
– Olin tilastoissa kolmantena ja otin ensimmäisen SM-mitalini. Viime kesänä olin neljäs. Aina pitää olla tyytyväinen, kun onnistuu parantamaan ennätystään, iloitsi 17-vuotiaiden seipäässä pronssille ponkaissut Juhola.
Nelisen vuotta seiväshyppyä harrastanutta Juholaa valmentaa Markku Sipilä.

Vuoden Masters löytyi myös Junkkareista helposti. Tiina Kiviranta on todella näyttänyt voimatasonsa meille kaikille!
Tiina nosti Ranskan Albissa kolme klassisen voimanoston EM-pronssia yli 50-vuotiaiden naisten alle 84 kilon painoluokassa tulossarjalla 332,5 (125, 70, 137,5). Mitalit tulivat yhteistuloksesta, kyykystä ja maastavedosta. Penkkitulos 70 kiloa sivuaa Tiinan omaa ennätystä.
Kivirannan seuraavat kansainväliset tavoitteet ovat ensi vuoden MM-kisoissa Kanadassa ja EM-kisoissa Liettuassa. SM-kultaa hän on tavoittelemassa marraskuussa 2020 Äänekoskella.

Lisäksi muita palkittavia.

Kuntojaoston nuorisourheilija: Jenni Jaatinen, Emilia Reinikainen ja Helmi Nauha

Jenni Jaatinen, Anniina Reinikainen, Helmi Nauha

Koukkupolvien nuoret urheilijat: Eelis Valikainen, Miro Manderbacka ja Kalle Himanka

Eelis Valikainen, Miro Manderbacka ja Kalle Himanka

Vuoden seuratyöpalkinto: Johanna Tuura, Anne Wallin-Annala, Riina Hirvelä, Emilia Suonvieri, Laura Kujala ja Anniina Reinikainen
Nämä naiset saivat yleisurheilutoimintaan mahtavaa vilinää koko kesän. Junkkarit kiittävät erityisen arvokkaasta työstä!

Seuran puolesta palkitut SM-mitalistit vuonna 2020:
Iida Vuollet, Janne Juhola, Tiina Kiviranta, Tuomo Himanka, Sanni Vuollet, Iida Vuollet, Ella Himanka, Miro Manderbacka, Helmi Nauha ja Fanni Niemelä.