Junkkarit Tunturisuunnistuksessa
SuunnistusJulkaistu: 29.07.2024 18.19

Tunturisuunnistus 2024 kisattiin Enontekiön Näkkälässä. Junkkarit mukana neljässä sarjassa HB-pari, HA, HC sekä DC. Junkkareiden osalta Tunturisuunnistus sujui mallikkaasti.

HB-parisarjassa tunturin ensikertalaiset Matti ja Mikko Alasuvanto suunnistivat ensimmäisenä päivänä toiselle sijalle, vain +1:36 voittajien perässä. Toisena päivänä Matti ja Mikko Alasuvanto jatkoivat varmaa suorittamista ja sunnuntain sijoitus oli 3. Yhteistuloksissa miehet hienosti toiselle sijalle, +8:28 kärkeen. Matkaa miesten radoilla oli 10,6km ja 9km.

HA-sarjassa Joni Alasuvanto suunnisti ensimmäisessä kisassa toiselle sijalle, +12:03 kärkeen. Sunnuntaina sijoitus oli myös toinen, vain +58s kärkeen. Yhteistuloksissa Joni kuitenkin oli nopein -7:28 erolla. Radoilla oli matkaa 14,4km ja 13,8km.

HC- ja DC-sarjoissa Saku Alasuvanto (joka myös ensikertalainen tuntureilla) ja Piia Laitala matkasivat yhdessä. Saku sijoittui lauantaina sijalle 19. ja Piia sijalle 10. Sunnuntaina sijoitukset oli 14. ja 8. Yhteistuloksissa Saku oli 18. ja Piia 9. Ratojen pituudet oli 7,3km ja 8km.

Hieno maasto, hyvät radat ja helposti luettava kartta. Ensi vuonna Tunturisuunnistus Sallassa.